- Autor: sona1959
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kedlubna | 400 |
Kuřecí prsa bez kůže | 100 |
Bílek | 35 |
Sýr salámový uzený | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1630 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 408 kJ
Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Oloupané 4 kedlubny uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme, ochladíme studenou vodou, seřízneme trochu vršek a vydlabeme vnitřek. Ten nasekáme jemně. Přidáme jemně nasekané (mleté) pečené (může být i vařené nebo uzenina) maso, bílek, strouhaný uzený sýr a dle chuti osolíme a opepříme. Směsí naplníme kedlubny a pečeme v troubě tak 30 minut. Podáváme na listovém salátu, zdobíme proužkem papriky či kapkou kečupu. Vhodná příloha je bílé pečivo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.